• שבת ומועדים
  • עירובין

להרים חפץ ברשות הרבים

כולל הלכה בית אל

כ"ג שבט תשע"ז
שאלה
שלום לרב. האם מותר להרים חפץ המותר בטילטול (לדוגמא סכין) במקום שאין עירוב מבלי ללכת עם החפץ, ואחר כך להניח החפץ על הקרקע? תודה
תשובה
בע"ה אם הבנתי נכון, שאלתך היא האם מותר לאדם העומד ברשות הרבים להרים במקומו סכין המונח שם, ולהחזירו אל הקרקע. התשובה היא שהדבר מותר, כיוון שמותר לטלטל ברשות הרבים פחות מד' אמות (שו"ע סימן שמט, א). יש לציין שמצד הלכות מוקצה אסור לטלטל סכין 'סתם כך' מבלי שיש לו צורך בו, וזאת כמובן אף ברשות היחיד (שו"ע סימן שח, סעיף ד). בברכה, הרב עודד מילר