שירת נשים ותפילת הדרך

הרב יצחק בן יוסף

ט סיון תשע"ג
שאלה
שלום הרב. 1)עד עכשיו השתדלתי לא לשמוע שירת נשים בכלל.לאחר בירור הלכתי הבנתי שניתן להקל בשמיעה דרך דיסק או רדיו,ואני מעוניין בכך.האם עלי לעשות התרת נדרים? 2)אני בן עדות המזרח.מתי עלי לומר תפילת הדרך בשם ומלכות,ומתי עלי לומר ללא שם ומלכות.
תשובה
1. אם חשבת שכך הדין מותר ובכל אופן החמרת, צריך התרת נדרים. אך אם החלטת להחמיר למרות שמותר, צריך התרת נדרים. 2. בכל נסיעה מחוץ לעיר מעל 4 ק"מ צריך לומר בשם ומלכות לספרדים ואשכנזים . (שו"ע כה"ח, הגר"ד ליאור שליט"א).