• זכויות יוצרים

תוכנה ספק חוקית במחשב נייד יד שניה

הרב מרדכי גרוס

ב אב תשע"ד
שאלה
לא מזמן קניתי מחשב נייד יד שנייה מתוך ידיעה שהסוג הזה של המחשבים מגיעים עם תוכנה מקורית חוקית.לאחר שהגעתי הביתה גיליתי שהתוכנה המקורית שהייתה אמורה להיות במחשב או שנמחקה או שלא הייתה ובמקומה שמו תוכנה שאיני יודע אם היא חוקית.כעת אני רוצה למכור את המחשב האם ניתן למכור אותו כך והאם יש הבדל בין למוכרו לישראל או לגוי? בתודה מראש ואשמח על תשובה מהירה .כל טוב
תשובה
שלום וברכה, אם יש דרך לברר האם התוכנה המותקנת בה חוקית, יש לברר זאת, ובמידה ומתברר שאינה חוקית אסור למכור אותה לאחר. אמנם אם אין דרך לברר זאת. ולא מבורר מהמציאות הקיימת שהתוכנה אינה חוקית. אפשר למכור אותה אף לישראל. כיוון שנראה שהחברות אינן מקפידות על צרכן המחזיק בידו תוכנה לא מבוררת, כשאין דרך לברר זאת. אמנם זה לא מתיר לקנות מראש מחשב כשלא מבורר האם התוכנה הקיימת חוקית או לאו. רק מה שהקלנו הוא רק לאחר מעשה כשקבר רכש מחשב זה. בברכה, הרב מרדכי גרוס.