• שבת ומועדים
  • הסוכה והסכך

סוכה ששלושת דפנותיה לבוד

הרב יאיר וסרטיל

י"ב תשרי תשע"ה
שאלה
שלום הרב, סוכה ששלושת דפנותיה לבוד (קרשים/רצועות עבות) האם כשרה: 1) לכתחילה/בדיעבד 2) האם נדרש להוסיף דופן ? אם כן: - מה שיעורו המינימאלי ? - האם ניתן לעשותו מלבוד או נדרש "קשיח מלא" תודה וחג שמח
תשובה
המגן אברהם והמשנה ברורה (תרל ס"ק ז) פוסקים שאם שלושת הדפנות עשויות רק מלבוד פסול, ורק במקרה שיש ארבעה דפנות כשר, אם כולן עשויות מלבוד (והחזון איש חולק ופוסל אף בכך). יש להעיר שבמקרה המצוי שמעבר ללבוד יש גם יריעות בד אלא שהן מתנדנדות ברוח ולכן מוסיפים את חוטי הלבוד, כשר אף בשלוש דפנות. בברכת חג שמח!