• נשים בצבא

שירות צבאי או לאומי לבנות

הרב דוד חי הכהן

ד אדר תשע"ה
שאלה
שלום וברכה לרב ולכל עמ"י, 1. ברוב השו"תים שקראתי בענייני צבא או שירות ניטלה האפשרות שבת תשרת בצבא וכמעט שנדחתה על הסף, בעוד ששירות לאומי שהוצע כתחליף הוצג באור חיובי למדי, הרי ידוע שיש לא מעט בעיות גם במסגרת זו (לדוגמא שירות בבית חולים, שהות זמן לא קצר במחיצת גברים בכלל וערבים בפרט). אשמח להתייחסות לגבי העיניין. 2. ממה שקראתי וביררתי- הבנתי שהיחס החד משמעי של רבנים לגבי גיוס בנות לצה"ל הוא כדי למנוע גיוס המוני, אך יתכן שאם יעשה בירור למקרה פרטי יהיה ניתן להתיר\לא לאסור. האם זה נכון- אשמח להרחבה.
תשובה
לא טוב שבת תהיה במקום שיש לגברים יכולת שליטה עליה כמו צבא, משטרה וכדומה. את צודקת שגם בשירות לאומי יש סכנות גדולות ולכן מי שהולכת לשירות לאומי כדאי שתהיה קרוב לבית ותישן בבית הוריה כל לילה. כמו כן רק במקומות שאין שם גויים או להבדיל יהודים פרוצים במידות. מן הצבא ראוי להתרחק לגמרי כי הסכנות הם גם לבנות וגם לבחורים שבאותו מקום מעורב.