• קריאת שמע וברכותיה

ברכת יוצר אור

הרב דוד חי הכהן

י"ט כסלו תשע"ו
שאלה
שלום וברכה, שמעתי שיש נוהג לשבת דווקא בברכת יוצר אור שיש בכך קשר לעולמות אבי"ע. מדוע דווקא בעולם השיך לברכת יוצר אור יש את ענין הישיבה? ומה המקור לכך? ושאלה נוספת לגבי ברכה זו - מדוע נוהגים לנשק את התפילין דווקא ביוצר אור - יד ובורא חושך - ראש? ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
רק בתפילה שהיא שייכת לעולם האצילות יש לעמוד, וביוצר המכוון כנגד הבריאה יש לשבת. כיון שעולם הבריאה ביוצר מכוון נגד תפילין של יד יש לנשק רק את התפילין של יד.