• כל השאלות

כסף במתנה

הרב חיים שרייבר

כ"ה אב תשע"ו
שאלה
שלום רב אמא שלי נותנת לי כל יום הולדת כמה מאות שקלים,לא נעים לי בכלל לקבל סכום כזה אבל היא לא רוצה לשמוע בכלל ואם לא אקח תיעלב לגמרי. השאלה שלי מה עדיף,להחזיר הכסף לארנקה בלי שתשים לב או לתרום לפחות חלק בשמה לאיזו עמותה או כדומה לזה תודה.
תשובה
שלום קצת קשה לענות על שאלה זו ללא הכרת הקשר בינך ובין אמך. מכל מקום נראה שעשיית חסד לזכותה של אמך הוא דבר גדול ומועיל, כמו כן השתדל במשך הזמן ליידע אותה בזה ולצרף אותה לתרומה בצורה ישירה ובכך הכל יתנהל באופן גלוי ואמיתי. בהצלחה