• תורה, מחשבה ומוסר
  • הדרכות בעבודת ה'

שיכחה בהפרשת חלה

הרב דוד חי הכהן

כ"ה טבת תשע"ז
שאלה
שלום לרב קרה לי כבר כמה פעמים שעשיתי בצק [בשיעור חיוב בהפרשה] ונזכרתי שלא הפרשתי חלה, רק אחרי שכבר אכלו קצת [השכחה מחמת הטירדה- פתאום הילד צריך עזרה בשירותים וכדו’] הענין מצער אותי, וגם בעלי מאוד פגוע, ומרגיש שהאמון שהוא נותן בי נפגע החלטנו שמכאן ולהבא לא אלוש עיסה יותר מק"ג אחד של קמח כיצד אפשר לתקן ולחזור בתשובה? נאמרו דברים חמורים על עוון שכחת הפרשת חלה
תשובה
ראשית יש לבקש סליחה מכל מי שאכל ולומר שאת באמת מצטערת על הטעות. שנית תקבלי שכל פעם שתלושי בצק מיד תכתבי את המילה טבל ליד הבצק ותוציאי אותו רק לאחר הפרשת החלה.