ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

הכנת תבלינים באופן עצמאי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ט שבט תשע"ז

הכנת תבלינים באופן עצמאי


מכון התורה והארץ

שאלה:
אני קונה זרעים כמו פלפל שחור, כמון, קימל וכדומה, וטוחן אותם לתבלינים במטחנה. מה עליי לעשות ועל מה צריך להקפיד, משלב רכישת הזרעים ועד שלב אחסון התבלינים, כדי שיצא מוצר כשר תחת ידיי?

תשובה:
בס"ד

שלום וברכת ד'

רוב הדברים שהזכרת אינם גידולי הארץ כלל, ועל כן אין בהם בעיה של תרומות ומעשרות, אולם יש בעיה של חרקי מחסן. בעיה זו היא נקודתית, ויש כמה אפשרויות להילחם בחרקי מחסן בתבלינים, כגון הכנסת הזרעים לשקית יחד עם חומר ריסוס, הקרנה ועוד שיטות שאין כאן המקום לפרטן.
ברור שהמחסן חייב להיות מרוסס היטב שלא יגדלו בו חרקים, וזו פעולה קשה. יש צורך במדביר מקצועי שייתן לך הנחיה כיצד מדבירים מחסן לאורך זמן.
כמו כן יש להעמיד במקום השגחה של אנשים הבקיאים בחרקים, כדי שיוכלו לבדוק את המוצרים השונים והאם יש בהם נגיעות.
מלבד זאת, אם התבלינים תוצרת הארץ, יש לדון האם חייבים בתרומות ומעשרות בלא ברכה.

בהצלחה

הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il