ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

בצל חלבי, סכין בשרית? קרש חלבי? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ג אייר תשע"ז

בצל חלבי, סכין בשרית? קרש חלבי?


כולל הלכה בית אל

שאלה:
בצל שנחתך בסכין חלבית ולאחר כיממה נחתך בסכין בשרית שאינה בת יומה (סכין שספק גדול אם חתכה בשר רותח אי פעם) - על גבי קרש פלסטיק חלבי שאינו בן יומו.
א. מה דין הסכין?
ב. כיצד מגדירים האם קרש פלסטיק הוא חלבי או בשרי? 1. אם שופכים מדי פעם בכיור החלבי מים רותחים, כשהקרש מונח בו עם כלים חלבים ושאריות חלב - הוא נעשה חלבי? 2. אם חותכים על הקרש בצל פרווה בסכין חלבית (שספק אם חתכה מאכל חלבי רותח אי פעם) הוא נעשה חלבי? וכן להפך.
ג. בהתאם לאמור לעיל, מה דין הקרש?

תודה רבה.

תשובה:
שלום וברכה

א) לכתחילה יש להכשיר את הסכין (ספר "דבר חריף" פרק ד סעיף ד), וזאת על ידי הכנסתו לאחר לתוך סיר מים מבעבעים העומד על האש, לאחר המתנה של 24 שעות מעת חיתוך הבצל.
ב) במקרה הראשון יש להגדיר את הקרש כחלבי אם אכן המים נשפכו מכלי ראשון (אי אפשר לסמוך שהיה שם סבון שפגם את כל החלב), במקרה השני הוא אינו חלבי.
ג) לא הבנתי את הכוונה "בהתאם לאמור לעיל": האם הכוונה לחלק א' + חלק ב אופציה 1? או חלק א'+ חלק ב' אופציה ב'? או רק חלק א? אנא הסבירי יותר. תודה.

הערה חשובה:
הבצל עצמו אסור באכילה משתי סיבות:
1) הוא נחתך בסכין חלבי ואח"כ בסכין בשרי.
2) מדבריך עולה שהוא נותר קלוף כל הלילה, ובמצב כזה אסור לאכלו משום רוח רעה ששורה עליו.

בברכה,
הרב עודד מילר


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il