• גזל ונזיקין

גזל קרקע

כולל דיינות בית אל

כ"ח אב תשע"ז
שאלה
בס"ד השלום והברכה.. קיבלנו בירושה בית צמוד קרקע עם שטח לא בנוי סביב הבית. נימצא שהשכן גידר חלק דיי נכבד מהשטח שלנו .הסברנו לשכן שזהו גזל. הראנו לשכן את המדידות והוא עומד בשלו ומסרב לפנות את השטח.כיום לא ניתן למכור את הבית כי השטח הנגזל רשום בטאבו. האם עליי לתבועו בבית דין רבני?
תשובה
שלום וברכה: אכן צריך לתבוע בבית דין רבני, ושם יבררו הדיינים עם מי הצדק, ומה צריך ואפשר לעשות. אם הצד המתחייב בדין יסרב למלא את הוראות בית הדין, אז בית הדין יתן אישור לתבוע אותו בבית משפט. (עפ"י חושן משפט סימן כו' סעיף ב). בברכה: הרב ניר סיני