• תרומות ומעשרות - כללי

מטבע לחילול מעשרות

מכון התורה והארץ

כ"ח אב תשע"ז
שאלה
שלום, מצאתי אצל אימי ז"ל מטבעות של חילול מעשר שני ודאי, אבל כבר עברו כמה וכמה שנים מאז שחיללו, ובוודאי עבר זמן הביעור. מה עושים עכשיו? רוב (אולי כל) החילולים שיש במטבעות הם על פרות מעץ לימון שלא הופרשו ממנו מעשרות. הפרות באו מעץ שגדל בגינה המשותפת של הבניין, והיא נטעה שם את העץ (זה קרוב מאוד לחצר שלה) והתייחסנו אליו כאילו הוא שלה. בקיצור- מה עושים כעת עם המטבעות? תודה!
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' מבערים אותו כעת על ידי השחתתו הגמורה. בברכת התורה והארץ יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ