ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

איך עורכים שמחה בכשרות מהודרת? | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


א תמוז תשס"ג

איך עורכים שמחה בכשרות מהודרת?


הרב יוסף דהאן

שאלה:
אני מתכנן בעז"ה להתחתן בעוד מס’ חודשים. כאשר באתי לבעל האולם וביקשתי ממנו כי אני רוצה שכל האירוע יהיה גלאט אמר לי בעל האולם כי אפשר רק ביום ראשון כי הוא שם את הכלים 72 שעות לפני האירוע בהדחה. האם הרב שמע על דבר כזה?
האם חייבים להחליף את מערכת הכלים?

תשובה:
אי אפשר לסמוך על הדחה של ג' ימים מעת לעת של הכלים.

הכללים לדורשי כשרות מהודרת מאולם שבכל השנה אינו "מהדרין" היא כדלהלן:
א. בעל האירוע צריך לשלוח משגיח מטעמו שיהיה נוכח מתחילת הבישולים ועד סוף האירוע.
ב. יש לסכם עם בעל האולם בחוזה, כתוב וחתום שתתבצע הכשרה באולם - הגעלה לכלים, הכשרה לתנורים וכו'.
ג. יש לסכם עם בעל האולם בחוזה לגבי כל מוצר ומוצר באיזה הכשר יהיה ולדאוג שהמשגיח הממונה מודע לכך ומוודא זאת.
לחילופין ניתן לארגן קייטרינג פרטי (בהכשר מהודר) שידאג לכלים ולמאכלים - את התנורים צריך להכשיר בכל מקרה (אלא אם כן הקייטרינג מביא איתו מאכלים מבושלים).

אין לסמוך על דברי בעל האולם כלל ועיקר. כבר קרו מקרים בהם בעל האולם הבטיח הכשרים מהודרים, אך למעשה סיפק מוצרים בהכשר רגיל בלבד בידיעת המשגיח. יש למנות משגיח לא תלוי על מנת שיוודא שהדברם שסוכמו עם בעל האולם מתבצעים הלכה למעשה.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il