• כיסוי ראש

לעבור לכיסוי ראש עם פוני

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

י"א אב תש"ע
שאלה
אבקש לקבל תשובה מאת הרב זלמן ברוך מלמד כי הוא הפוסק שלי תודה! שלום וברכה! רציתי לשאול מס’ שאלות בנושא: 1. מאז החתונה (שנתיים וחצי) אני ב"ה שמה כיסוי ראש מלא כלומר לא רואים אפילו קצת פוני מקדימה (2 אצבעות). לפני החתונה ידעתי שזה מותר מבחינה הלכתית והחלטתי להחמיר על עצמי ולכסות הכל מחשש שכיסוי הראש יברח מעבר למה שמותר במשך היום וגם כי זה היה יותר יפה בעיני. כיום אני רוצה לפעמים לשים כיסוי ראש כאשר כן רואים קצת את הפוני מקדימה (כמובן מה שמותר ע"פ ההלכה בלבד- 2 אצבעות) אך איני יודעת האם מותר לי כיוון שבתחילה החמרתי על עצמי וזה נותן לי תחושה של ירידה ברמה הרוחנית בגלל ההחמרה למרות שזה ממש לא כך במעשה והיחס לכל שאר ההלכות חס וחלילה. רציתי לשאול האם יהיה מותר לי לשים לעיתים את הכיסוי ראש כשהשיער קצת מגולה מקדימה? יש לציין כי לבעלי זה לא ממש עקרוני העיקר שזה יהיה מותר הלכתית. 2. בנוסף רציתי לשאול האם מותר לי לברך\ להתפלל בבית בלי כיסוי ראש או עם כיסוי ראש חלקי? וכן האם מותר לבעלי להתפלל או לברך לידי כשאני בלי כיסוי ראש (כמובן רק כשאנחנו מותרים).
תשובה
יש מקילים אם זה שתי אצבעות לא יותר. ואם השערות הם על המצח שלא במקום גידולם יותר קל. ואולם כמובן המהודר לכסות את כל השער. אך הידורים יש לעשות רק אם שמחים בהם ואם יש קושי אפשר לסמוך על המקילים. לאשה מותר להתפלל ללא כסוי ראש בביתה. גם לבעל אסור להתפלל כנגד שער של אשתו.