• שבת ומועדים
  • מוקצה

לשחק בקלפים בשבת

הרב יאיר וסרטיל

ו שבט תשע"א
שאלה
האם מותר לשחק בקלפים או רמי בשבת? לא מצד כבוד השבת או איסור משחק כללי בקלפים אלא קלפים אפילו של רבנים מדין מוקצה וכו’.
תשובה
כפי שרמזת בדבריך, אכן נאמר שלא ניתנו שבתות לישראל אלא כדי שישבו ויעסקו בתורה, ובוודאי שיש לנצל את השבת ללימוד ולעלייה רוחנית. לגבי מוקצה, לדעת הפוסקים כרמ"א (האשכנזים) ודאי אין בכך איסור מוקצה (סימן שח סע' מה), ואף לדעת הפוסקים כשו"ע (הספרדים) פוסקים רבים מתירים (וכן דעת הרב עובדיה יוסף שליט"א. ראה יביע אומר ח"ז ס' לט. וכן בילקוט יוסף כרך ב בהוספות לשבת סי' שח). בברכה,