• איך ומה להחליט?

ארוסי מחלל שבת

הרה"ג זלמן ברוך מלמד שליט"א

כ"ח ניסן תשס"ד
שאלה
ארוסי אדם יהודי ישראלי מאמין אך לא מדקדק במצוות כמו הדלקת אש בשבת. אני משתדלת שכן לשמור שבת. האם זו עילה לבטל חתונה או להמשיך כך בתקווה שעם השנים יהיה בי את הכוח לקרב אותו אל הדת יותר?
תשובה
אם הבחור מסכים שאת תשמרי את המצוות ואת מרגישה מספיק חזקה שהוא לא ירחיק אותך מקיום המצוות אלא את מקווה אפילו להשפיע עליו לשמור מצוות לא כדאי לבטל את הארוסין ובעזרת ד' תצליחי במשך הזמן לקרבו למצוות והעיקר שתיהיה הסכמה כבר עכשו מצדו שהילדים יקבלו חינוך דתי.