• שבת ומועדים
  • יום הקדיש הכללי - השואה

נסיעה לפולין

הרה"ג יעקב אריאל

ד אייר תשס"ד
שאלה
מה דעת הרב בעניין נסיעה לפולין ללימוד השואה. השאלה היא מבחינת היציאה מהארץ ומתן פרנסה לשונאי ישראל. אני עובדת במוסד חינוכי ואם אסע לפולין זה יהיה כחלק מהצוות החינוכי, האם עובדה זו משנה לגבי החשיבות או ההיתר שלי לנסוע לפולין?
תשובה
אם יש תועלת חינוכית בנסיעה לפולין היא מותרת, אם לא, היא אסורה. הדבר תלוי אפוא בסוג התלמידים ובהכנה שקיבלו ובין היתר גם במלווים. לכן מותר לללוות קבוצה מחונכת שקיבלה הכנה יסודית, הן בנושא האמוני והן בנושא הלימודי. לתשובת הרב דב ליאור. לתשובת הרב זלמן מלמד. לתשובת הרב אליעזר מלמד.