ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

המלקחיים במאפיות | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ב אדר ב' תשע"ד

המלקחיים במאפיות


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
בס"ד
שלום
מצוי לפעמים במאפיות שהמלקחיים המשמשות למאפה פרווה משמשות גם לחלבי . ניתן לראות בבירור שיש שכבה עבה של שומן מהמאפה על גבי המלקחיים . הרבה פעמים המאפה חם ואפילו רותח בין שהוא חלבי ובין שהוא פרווה . האם השימוש במלקחיים לשניהם הוא בעייתי ? מה הנפקא מינות ?
לדוגמא האם המאפה הפרווה הופך להיות חלבי ע"י המגע התדיר הזה ?
בברכה

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
כדי לא לגרום לספקות על פי הנוהל של הרבנות יש לייחד מלקחיים לחלבי ולפרווה לסמן אותם בצורה שונה ולקשור אותם ליד המאפים החלביים \ הפרווה. כאשר ניכרת ממשות גבינה ברור שאין לאכול אחר אכילת מאכל בשרי. כאשר לא ניכרת הגבינה ואין טעם חלבי אין לאכול ביחד עם בשר. היות ולפני שאוכלים קשה לדעת אם ניכר הטעם וגם שלא יטעו בפעמים אחרים לכן טוב תמיד לא לאכול אחר בשר.
בברכה
הרב חגי בר-גיורא


שאלה אישית אחת נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il