ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

המגבות במטבח - הפרדה בין חלבי לבשרי | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


ד אדר ב' תשע"ד

המגבות במטבח - הפרדה בין חלבי לבשרי


הרב עזריה אריאל

שאלה:
שלום הרב.
האם צריך להקפיד על שימוש בשתי סוגי מגבות במטבח לחלבי ובשרי בצורה נפרדת? אם כן, האם אפילו אחרי שטיפת ידיים או משהו כזה צריך להקפיד לנגב רק במגבת המתאימה?

תודה רבה!

תשובה:
לשואל, שלום!
שאלתך מזכירה לי אימרה ששמעתי מהרב גורן זצ"ל בשם הראי"ה קוק זצ"ל: "יש הלכות עם מזל, ויש הלכות בלי מזל. הלכות עם מזל - הן הלכות בשר בחלב; הלכות בלי מזל - הן הלכות טלטול ברשות הרבים בשבת..." (מאז הרב גורן התחיל להחמיר בטלטול).
לגופו של עניין, בספר 'הכשרות' (פרק א סעיף יט והערה לח) כתב שצריך להפריד בין המגבות, מפני שלפעמים הן באות במגע עם האוכל עצמו: כשמנגבים את השולחן מלכלוך, מרימים סיר מהכיריים, מוציאים תבנית מהתנור, מנגבים ידיים תוך כדי הכנת האוכל, וכדומה. באופנים אלו יתכן שאוכל ממשי יעבור מכאן לשם ולכן צריך להפריד.
מכל מקום, אם ידוע שכעת המגבת נקיה ניתן ליטול ידים לארוחה בשרית או חלבית ולנגב במגבת מהסוג הנגדי.


השאלה "כיבוס מגבות חלביות ובשריות יחד " נשאלה בהמשך לשאלה זו.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il