ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט

חלות ולחם מקמח שנטחן אחר הפסח | שאלות ותשובות | אתר ישיבה

Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ד ניסן תשע"ד

חלות ולחם מקמח שנטחן אחר הפסח


הרבנות הראשית לישראל

שאלה:
אנו מקפידים לאכול אחר הפסח מקמח יבש או שנטחן אחר הפסח ממתי המאפיות משתמשות בקמח חדש.

תשובה:
ב"ה
שלו-ם וברכה
לכל מאפיה יש את הזמן שלה וגם הרבה פעמים לכל מוצר יש זמן אחר. המוצרים שאופים אותם בקונדיטוריות ממוצר קפוא כגון: בורקס, רוגלך וכו' לפעמים רק אחר כמה שבועות גומרים לאפות את הבצקים שיוצרו לפני הפסח. ממידע שקבלתי ממאפיית ברמן החלות הפשוטות(לא מתוקות וכו') ולחם שחור פרוס הייצור עבור השבת יעשה מקמח חדש. ממאפיית אנגל ירושלים נמסר שהחלות הפשוטות עבור שבת ולחם שחור מיום ראשון יעשו מקמח חדש. וממאפיית אנגל לוד נמסר שרק חלות קלועות פשוטות יעשו לשבת מקמח חדש. מי שמקפיד על קמח חדש יש לו לפנות למשגיח במאפיות. ברצוני להוסיף שחלק מהלחמים המיוחדים מוסיפים לקמח לתת (משעורה) או גלוטן (חלבון חיטה) וזו תערובת חמץ שנעשתה אחר הפסח ועל זה לא גזרו חז"ל.
בברכה
הרב חגי בר גיורא


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו





את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il