• נוסח והגייה

הגית המילה 'מרדכי' במגילה

הרב רפאל וסרטיל

י"א אדר תשע"ה
שאלה
שלום וברכה, אני מתעתד בעז"ה לקרוא את המגילה ורציתי לשאול לגבי קריאה של "מרדכי", ראיתי שמנקדים את ה-ד’ בקמץ קטן וראיתי שמנקדים בשווא. מה ההגיה הנכונה של מרדכי? (האם כמו צירה ב-ד’ או כמו חולם ב-ד’) ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
לשואל שלום, לגבי ניקוד האות דל"ת של 'מרדכי' במגילת אסתר כתב ה"מנחת שי": "ברוב ספרי הדפוס כולם בשווא הדל"ת, ובכמה ספרים כתבי יד, כולם בחטף קמץ, ובמקרא כתב יד מצאתי כתוב בגליון זה הלשון: בספרי צרפת ואשכנז כשיש 'היהודי' אחר 'מרדכי' – נקוד בשווא, ובספרי ספרד אין בהם הפרש, כי כולם בחטף קמץ". למעשה רוב העולם נוהג לקרוא בשווא. בברכה נאמנה