• זוגיות

זוגיות ממושכת למטרות חתונה

הרב יהושע שפירא

ל שבט תשע"ו
שאלה
שלום כבוד הרב! אני תלמיד שיעור ב’ במכינה-ישיבתית, בן 19 ומתכוון להתגייס בסוף השנה (אוגוסט). הכרתי בחורה יראת שמים ואידיאליסטית בגילי, שאני רואה בה את אשתי בע"ה. אני מתכוון להתחתן לא לפני סוף הטירונות. שאלתי היא האם מותר להיכנס לזוגיות למטרת חתונה, שתחל כחצי שנה לפני הגיוס, בידיעה שהקשר יימשך שנה-שנה וחצי עד לחתונה? אם כן, מהם הגדרים וההגבלות עליהם יש להקפיד, אם לא, מהם הסיבות לדבר? תודה רבה!
תשובה
אני לא מכיר את הדברים בצורה המדויקת מתי וכמה זמן לפני חתונה זה נחשב כבר קשר כשר. אבל שמעתי מרבי ומורי הרב יעקב אריאל שליט"א שאמר שודאי לא יותר מ12 חודש. המספר 12 חודש מצינו בזמן שבין אירוסין לנישואין, משם הוא למד שזה זמן סביר. ולכן אם אתם מתכוונים להתחתן בתוך שנה יש מקוםלזה, מעבר לכך נכון להיפרד ולהעביר לתקופה יותר קרובה.