• פירות וירקות

בננה ותמר

הרב בנימין במברגר

ט"ו אייר תשע"ו
שאלה
מישהו אמר לי שיש דין כזה שאם יש לאדם בננה ותמר לפניו הבננה קודמת לתמר כיוון שעל הבננה יש ספק חיפשתי מקור ולא ממש מצאתי האם זה נכון ואם כן אשמח לציטוט מהמקור תודה מראש
תשובה
עיין בשו"ת רב פעלים (לרבי יוסף חיים בעל ה'בן איש חי') חלק ב', אורח חיים, שאלה כז. שם מביא את הפרי מגדים (פתיחה להלכות ברכות, דף יב, א) הכותב, לברך על העץ ולכוון שלא להוציא את הבננה ולאחר מכן לברך על הבננה, אולם מכריע כאליה רב (סימן רב, סעיף קטן כ) שיש לברך קודם לכן על הספק, כלומר על הבננה, ולאחר מכן על העץ. ומוסיף ברב פעלים שאם ברך קודם על העץ יכול לסמוך על הפרי מגדים ולברך על הבננה.