יום ו' כ"ז תמוז ה'תשע"ד
מבצע הפרסים הסתיים, אנו עדיין זקוקים לתמיכתכם
הדרכה כיצד יש להתנהג עם לבבות עוף | שאל את הרב | ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט | יהדות, שיעורים, זמנים - Yeshiva.org.il
Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


כ"ט אייר תשס"ח

הדרכה כיצד יש להתנהג עם לבבות עוף


רבנים שונים

שאלה:
כיצד יש להשתמש עם לבבות עוף שברצוני לצלות על גריל פחמים. האם יש לפתוח את הלבבות, האם יש חובה לשטוף אותם?
האם מותר לחתוך אותם על קרש חיתוך ובעזרת סכין המשמש לדברים נוספים או שהם זקוקים להכשרה לאחר השימוש?

האם יש דברים נוספים שעליי להקפיד עליהם?

יש לציין שאני ספרדי

תשובה:
יש לקורעו לפני צלייתו, כדי שיצא דמו. לספרדים לאחר שקרעו יכול לצלותו ולאשכנזים צריך למלחו קצת בכדי מליחה לצלי.

אפשר לחותכם קודם הצליה בסכין בשרית רגילה ולהדיחה לאחר מכן.

בפוסקים מובא שיש שנזהרו שלא לאכול לבבות בעלי חיים.

הרב חיים כ"ץ


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו



Yeshiva.org.il
השער לעולם התורה