אור ליום ד' ג' מנחם אב ה'תשע"ד
מבצע הפרסים הסתיים, אנו עדיין זקוקים לתמיכתכם
צליית בשר שלא נמלח | שאל את הרב | ישיבה - בשביל זה יש אינטרנט | יהדות, שיעורים, זמנים - Yeshiva.org.il
Bookmark and Share RSS לנושא זה Rss אפשרויות חיפוש
שלום אורח, ( התחבר / הרשם )


י"ט אלול תשס"ח

צליית בשר שלא נמלח


הרב שלום אילוז

שאלה:
בשר בקר כשר שאינו מוכשר - האם מותר לבשלו ולאוכלו בצליה על האש ללא המלחה ושטיפה? אם כן, האם לאחר צלייה על האש במשך זמן מסויים (נגיד כמאכל בן דורסאי) ניתן להעבירו להמשך בישול בתנור?

תשובה:
כשרוצים לצלות בשר על האש אין צורך בהכשרת הבשר ע"י מליחה, ולכן מותר לצלות בשר גם אם לא הדיחו אותו תחילה וגם לא מלחו אותו תחילה.
ואעפ"כ נוהגים האשכנזים להדיחו קודם הצליה וגם למולחו מעט, ואח"כ לצלותו.
ולאחר שהבשר נצלה כמאכל בן דרוסאי דהיינו חצי צלייתו מותר מותר לבשלו, ויש מחמירים לצלותו כל צרכו, והלכה שמספיק בבן דרוסאי.
עיין בכל זה בשו"ע חלק יו"ד סוף סימן ס"ט (סעיף כא) וכן בסימן ע"ו סעיפים א' וב' בשו"ע וברמ"א שם.


ברצוני לשאול שאלה בהמשך לתשובה זו



Yeshiva.org.il
השער לעולם התורה