שאל את הרב

  • הלכה
  • בצל, דבר חריף וחיתוך בסכין

בצל חלבי(?) לסיר בשרי

undefined

הרה"ג דוב ליאור

י"א תשרי תשס"ט
שאלה
אתמול הכנו ספגטי עם בשר טחון. את הבצל והשום לרוטב טיגנו במחבת חלבית שלא השתמשו בה מעל לחודש. את הבצל והשום גם חתכנו עם סכין חלבי שלא השתמשו בה מעל לחודש. לאחר מכן ערבבנו את הבצל המטוגן לתוך הסיר הבשרי שבו היה רוטב ובשר. האם זה בכלל כשר מה שאכלנו? האם עלי כעת להכשיר את הסיר הבשרי והכף הבשרית מעץ איתה ערבבנו ואיך?
תשובה
לכתחילה אסור לעשות את זה אבל בדיעבד האוכל לא נאסר. לפי הספרדים בכלל זה לא נחשב דבר חריף אולם לאשכנזים זה כן נחשב חריף, חוץ מזה גם הסכין מסתבר שלא השתמשו בה ברותח.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il