שאל את הרב

  • הלכה
  • כלים והכשרתם

הכשרת מצקת פרווה

undefined

הרב שמואל הולשטיין

י"ט מרחשון תשס"ט
שאלה
כיצד מכשירים מצקת פרווה שהוכנסה למרק בשרי, והאם הכלי שבו מגעילים את הכלי נטרף?
תשובה
לוקחים סיר פרווה גדול מרתיחים בו מים עד שיהיו מבעבעים ומכניסים את המצקת, לאחר 24 שעות מהשימוש האחרון לתוך הסיר. חשוב שכל המצקת תכנס לסיר! אפשר גם להכניס חצי ואז להפוך אותה ולהכניס את החצי השני. יש לוודא כי המצקת נקיה קודם להגעלתה, ומיד לאחר הוצאתה מהמים החמים לשטוף אותה תחת ברז מים קרים. הסיר כשר בדיוק כפי שהיה קודם לכן.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il