שאל את הרב

  • הלכה
  • שחיטה והכשרת בשר

בישול בשר טחון

undefined

הרב בנימין במברגר

כ"א אב תשס"ט
שאלה
1. קניתי בשר טחון מוכשר ומעוניינת להכין קציצות. האם צריך לעשות משהו להוצאת הדם או שלהכניסו לסיר ולהתחיל בבישולו? 2. כשמבשלים בשר בקר- פרוסות האם חובה להניחן בתוך מים רותחים קודם הבישול או שניתן להרתיח את המים כשבתוכם הבשר?
תשובה
יש תימנים שנוהגים לחלוט את בשר לפני הבישול, כלומר, מרתיחים מים וכשהם רותחים שמים בפנים את חתיכות הבשר ולאחר מכן שופכים את המים ומבשלים כרגיל. לשיטתם יש בעיה לקנות בשר טחון. מי שלא נוהג כך, אם הוא מוכשר הרי שאפשר לבשלו מיד. וכן אין חשוב סדר נתינת הבשר במים לבשלו.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il