שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים

שני כיריים במטבח

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ד מרחשון תש"ע
שאלה
הורי תושבי גוש קטיף, ברוך ה’, מתחילים תהליך בניה של ביתם הקבוע. הם שמעו שיש ענין לעשות שני כיריים במטבח לחלבי ובשרי, כיון שסיר חלבי שנוגע בסיר פרווה אפילו מבחוץ עושה את הסיר והתבשיל חלביים. וכן אם נוגע סיר בשרי בחלבי יש בעייה (ושמעו שזה יותר חמור משני כיורים). א. האם זה נכון? ב. אשמח עם הרב יתייחס בהרחבה לבעיות בכירה אחת, כדי להחליט איך נבנה?
תשובה
אין צורך בשני כיריים, כי לפי ההלכה שני סירים הנוגעים זה בזה ללא רוטב אינם אוסרים. החשש היחידי הווא שינתזו טיפות של חלב לבשר או להפך. אומנם בדיעבד טיפת חלב מתבטלת בפי 60 של בשר וכן להפך, אך לכתחילה אין לערב חלב בבשר. אולם תופעה זו אינה מצויה כל כך וניתן גם למונעה ע"י בישול בשר בשעות שונות משל החלב. לעומת זאת בכיור מניחים כלים חלביים במים חמים באותו מקום בו הניחו כלים בשריים. ועוד שני כיורים מאפשרים הנחת כלים בתוך הכיור לזמן ממושך.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il