שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי לחלבי

אורז שהוכן במים של עוף

undefined

הרה"ג דוב ליאור

ד מרחשון תשע"א
שאלה
השאלה שלי קשורה לאופן הבישול של האורז. כאמור, מבשלים אורז עם מים. אך המים שאיתם משתמשת אימי להכין את האורז, הם מים ששימשו לבישול של עוף (לפני שהגיעו לאורז). אני אנסה להסביר: קודם מבשלים את העוף עם מים, ולאחר מכן שופכים את המים לסיר אחר שיש בו אורז. אז כשאני אוכל את אותו האורז באמצע השבוע (שבושל בשישי), האם הוא בחזקת בשר? (צריך להמתין 6 שעות בינו לבין חלב?)
תשובה
לפי שיטת מרן המחבר אין צורך להמתין 6 שעות, וכך נוהגים יהודי ספרד. לפי שיטת הרמ"א יש להמתין 6 שעות, וכך נוהגים יהודי אשכנז. אמנם נמסר לי שישנם קהילות של יהודי ספרד שקיבלו על עצמם את החומרה של הרמ"א ובאותם קהילות יש להקפיד לשמור 6 שעות במקרה זה.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il