שאל את הרב

  • הלכה
  • דגים

לאכול דג שטוגן בשמן בשרי

undefined

הרה"ג דוב ליאור

ח כסלו תשע"ג
שאלה
השו"ע כותב שצריך להזהר שלא לאכול בשר ודג. וכתב הדברי מלכיאל שלשו"ע זה רק דין לכתחילה, זהירות. האם אפשר לנהוג כמוהו: 1- לאכול דג אפוי שעליו שמו בצל בשרי? 2- דג שטוגן בשמן בשרי? 3- האם זה משנה אם הכינו זאת לכבוד שבת?
תשובה
זה אסור לא מצד עצמו, אלא משום סכנתא, ויש מגדולי הפוסקים שאומרים שנשתנו הטבעים. כבר הדרכי תשובה מדבר על כך ביורה דעה. יש שלכתחילה מתירים את זה בזמנינו, כי חכמי הרפואה אומרים שהיום זה לא מזיק. המ"א באורח חיים סימן קע"ג מונה כמה וכמה דברים שבהם גזרו חכמים משום סכנתא, ונשתנו הטבעים. מה שחז"ל אסרו משום סכנה, ומוכח מבחינה רפואית שהיום זה לא מזיק - מותר, מכיוון שזה לא איסור עצמותי כנבילה (שהיה ויהיה אסור בכל הדורות) אלא משום סכנה. לכן מותר לאכלם יחד לכתחילה, כי חלפה הסכנה. וכן כמובן שיהיה מותר לאכול דג שטוגן בשמן בשרי או בשר שטוגן בשמן דגים.
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il