שאל את הרב

  • הלכה
  • קמח, תבלינים וקטניות

תולעים בלחם?

undefined

הרבנות הראשית לישראל

י"ח ניסן תשע"ד
שאלה
שלום הרב. שמעתי שמועה שלאחר פסח המפעלים של הלחם מתחילים מיד לייצר את הלחמים במכונות שלא עבדו לפחות שבוע, ובמכונות נוצרו המון תולעים בגלל השבוע שהם שבתו, האם צריך לחשוש לכך? תודה!
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה יש מאפיות שמקפאות בצקים לפני הפסח ואופות אחר פסח. הם כוללות את הבצקים במכירת חמץ. רובם אופות מקמח מלפני הפסח שגם אותו צריך לכלול במכירת חמץ. הקמח מנופה לפני הלישה. המשגיח צריך לוודא נקיון בית הנפה והצנרת שאחר הנפה לפני הייצור שאחר הפסח. אפשר לברר אצל המשגיח אם וידא את הנ"ל. מועדים לשמחה הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il