שאל את הרב

  • הלכה
  • הפרדת הכלים

כשרות

undefined

הרבנות הראשית לישראל

ד אייר תשע"ד
שאלה
שלום לכבוד הרב שאלה על תבניות אפיה - בטעות אפיתי בשר בתנור ובו בזמן היתה בו תבנית חלבית ( לא הונח בה בשרי רק היתה שם ), מה דין התבנית? שאלה נוספת - בבוקר אפיתי בתנור מאפה בשרי אך בעלי היקר אפה בטעות בערב ( לאחר כ12 שעות ) מאפה חלבי, מה דין התבנית ( קרמיקה )? תודה רבה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אם אדים(=רטיבות) בשריים נגעו בתבנית צריך להכשיר אותה. אם הכשרתם את התנור בחום מקסימלי של התנור לפני חימום חלבי יש מקלים. בברכה הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il