שאל את הרב

  • הלכה
  • מגע ותערובת בין בשרי או חלבי לפרווה

דיני פרווה

undefined

הרבנות הראשית לישראל

ג אב תשע"ד
שאלה
שלום לכבוד הרב, 1. ברצוני להכין טחינה פרווה האם מותר לי לחתוך שום בסכין חלבית/ בשרית והטחינה תשאר פרווה? האם סכין שלא השתמשותי בה במשך 24 שעות תחשב פרווה? 2. ברצוני להכין עוגה שתשאר פרווה. האם מותר לי להשתמש בכף בשרית/ חלבית? 3. האם יש צורך לנפות גם כמות קטנה של קמח? לדוגמא פשטידה שצריך לשים בה 3 כפות קמח. האם צריך לנפות כל כמות? תודה רבה ובשורות טובות תודה רבה
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה א) שום נחשב לדבר חריף ולכן כאשר חותכים אותו בסכין הוא מקבל את הטעם הבלוע בסכין ונהפך לחלבי\בשרי נוהגים כך לכתחילה אף שעברו 24 שעות מהשימוש בסכין בחלבי\בשרי. ב) אם הכף נקיה ומערבבים חומרי גלם קרים ולא חריפים-הם נשארים פרווה. ג)כן. אפשר לנפות מראש לאחסן במקרר. בברכה הרב חגי בר גיורא
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il