שאל את הרב

  • שבת ומועדים
  • הכשרת כלים

גריל גז, כשרותו בפסח

undefined

הרה"ג יעקב אריאל

ט ניסן תשע"ו
שאלה
שלום, ברשותי גריל גז (תוצרת "וובר") הגריל מורכב בצורה הבאה: מבנה יצוק בצורת קערה (כמין אגוז) המכיל בחצי הגובה מבערי נירוסטה מעליהם רשת יצוקה בנוסף גם מכסה הנסגר בשעת הצלייה. בעת הצלייה השומנים והנוזלים הנוספים מטפטפים על דפנות המבנה ומנוקזים לתבנית חד פעמית קטנה בתחתית המבנה כדי לפנותם. במטרה להכשיר את הגריל לפסח - בידיעה שלא היה למיטב ידיעתי עליו חמץ גמור, רק אולי תערובות (תבלינים, כלים "חמץ"), לאחר ניקוי יסודי של הדפנות, המבערים והמכסה. האם מספיק החלפת הרשתות ? האם לפני החלפת הרשתות נדרש חימום לטמפרטורה גבוהה (450 מעלות), ואם כן לכמה זמן ? תודה
תשובה
את הרשתות יש להחליף ואת המכשיר כולו יש להסיק בחום מקסימלי למשך כרבע שעה
את המידע הדפסתי באמצעות אתר yeshiva.org.il