ברכת אירוסין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
 
שורה 5: שורה 5:




בגדרה של ברכה זו נחלקו הראשונים: יש אומרים שזוהי ברכת המצוות, ויש אומרים שאין זו אלא ברכת שבח והודאה לה' שקדשנו והבדילנו מן העמים בענין אישות וציוונו לקדש אשה המותרת לנו ולא את ה[[עריות]]. בספר הלבוש מוזכרת סברא נוספת והיא שברכת האירוסין מוגדרת כברכת הנהנין וכבר תמהו האחרונים בהנת הדברים
בגדרה של ברכה זו נחלקו הראשונים: יש אומרים שזוהי ברכת המצוות, ויש אומרים שאין זו אלא ברכת שבח והודאה לה' שקדשנו והבדילנו מן העמים בענין אישות וציוונו לקדש אשה המותרת לנו ולא את ה[[עריות]]. בספר הלבוש מוזכרת סברא נוספת והיא שברכת האירוסין מוגדרת כברכת הנהנין וכבר תמהו האחרונים בהבנת הדברים.
 


== זמנה ==
== זמנה ==

גרסה אחרונה מ־09:10, 28 בדצמבר 2022

הברכה שמברכים כשמקדשים אשה, וזה נוסחה: "ברוך אתה, ה' אלהינו מלך העולם, אשר קדשנו במצותיו, וצונו על העריות, ואסר לנו את הארוסות, והתיר לנו את הנשואות לנו, על ידי חופה בקדושין, ברוך אתה, ה', מקדש עמו ישראל על ידי חופה בקדושין".


גדר המצווה[עריכה]

בגדרה של ברכה זו נחלקו הראשונים: יש אומרים שזוהי ברכת המצוות, ויש אומרים שאין זו אלא ברכת שבח והודאה לה' שקדשנו והבדילנו מן העמים בענין אישות וציוונו לקדש אשה המותרת לנו ולא את העריות. בספר הלבוש מוזכרת סברא נוספת והיא שברכת האירוסין מוגדרת כברכת הנהנין וכבר תמהו האחרונים בהבנת הדברים.

זמנה[עריכה]

כמו כן, נחלקו הראשונים, אימתי מברכים את ברכת האירוסין, יש מהם שסוברים כי צריך לברך את ברכת האירוסין קודם מעשה הקידושין, כדין כל ברכות המצוות שמברכים עליהן עובר לעשייתן, ויש אומרים: "קודם מקדש ואחר כך מברך", מפני שאין זו ברכת המצוות, אלא ברכה על קדושת ישראל, וכל ברכה של קדושה אין מברכים אלא לאחר שחלה הקדושה; ועוד, שאם האשה תחזור בה ותמאן להתקדש, נמצאת הברכה לבטלה.


המנהג הוא, שמברכים את ברכת האירוסין לפני הקידושין, אמנם בדיעבד אם לא בירכו קודם, יברכו לאחר הקידושין.