הרב יעקב מוצפי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך ויקישיבה
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 1: שורה 1:
מתוך הויקיפדיה העברית: הרב יעקב מוצפי ([[ה'תר"ס]] - [[י"ג בסיוון]] [[ה'תשמ"ג]]; 1899 - [[25 במאי]] [[1983]]) היה מקובל ו[[אב בית הדין]] של [[העדה החרדית הספרדית]] ב[[ירושלים]].
מתוך הויקיפדיה העברית: ר' יעקב מוצפי ([[ה'תר"ס]] - [[י"ג בסיוון]] [[ה'תשמ"ג]]; 1899 - [[25 במאי]] [[1983]]) היה מקובל ו[[אב בית הדין]] של [[העדה החרדית הספרדית]] ב[[ירושלים]].


נולד לרב עזרא ולמזל טוב ב[[בגדאד]], [[עיראק]], בשנת [[1899]] ([[ה'תר"ס]]). את רוב חינוכו קיבל מידי סבו, הרב משה מוצפי, ובהמשך החל ללמוד בתלמוד תורה "מדרש תלמוד תורה" לצד הרב סלמאן מוצפי, שם למד גם מפי הרב מנשה שהרבני. בבגרותו עבר ללמוד בישיבת "מדרש בית זלכה", שם למד תורה מפיהם של המקובל הרב אפרים הכהן, הרב שמעון אגסי ו[[הרב צדקה חוצין (השני)]].
נולד לר' עזרא ולרעייתו מזל טוב ב[[בגדאד]], [[עיראק]], בשנת [[1899]] ([[ה'תר"ס]]). את רוב חינוכו קיבל מידי סבו ר' משה מוצפי, ובהמשך החל ללמוד בתלמוד תורה "מדרש תלמוד תורה" לצד ר' [[סלמאן מוצפי]], שם למד גם מפי ר' [[מנשה שרהבני-שראבני]]. בבגרותו עבר ללמוד בישיבת "מדרש בית זלכה", שם למד תורה מפיהם של המקובל ר' אפרים הכהן, ר' שמעון אגסי ו[[הרב צדקה חוצין (השני)]].


לאחר שהרב ששון דנגור, חותנו של הרב מוצפי, הקים את ישיבת "דורשי תורה", החל הרב יעקב ללמוד שם לצד הרב [[סלמן חוגי עבודי]].
לאחר שהרב ששון דנגור, חותנו של הרב מוצפי, הקים את ישיבת "דורשי תורה", החל הרב יעקב ללמוד שם לצד הרב [[סלמן חוגי עבודי]].


בשנת [[ה'ת"ש]] (1940), בזמן מלחמת העולם השנייה, כאשר החלו פרעות הפרהוד ביהודי עיראק פתח את שערי מדרש בית זילכה כדי לאכסן בו את היהודים הרבים שגורשו מבתיהם. הוא אף גייס למענם תרומות מעשירי הקהילה.
בשנת [[ה'ת"ש]] (1940), בזמן מלחמת העולם השנייה, כאשר החלו פרעות הפרהוד ביהודי [[עיראק]] פתח את שערי מדרש בית זילכה כדי לאכסן בו את היהודים הרבים שגורשו מבתיהם. הוא אף גייס למענם תרומות מעשירי הקהילה.


בשנת [[ה'תשי"א]] (1950) עלה לישראל והתיישב בירושלים, זאת לאחר ביקור בן חודש בארץ אצל רבו, [[הרב צדקה חוצין (השני)]]. לאחר עלייתו קבע את מקום לימודו ותפילתו בבית הכנסת "שמש צדקה" שייסד הרב צדקה חוצין, וכיהן שם כשליח ציבור וכראש ישיבה למעלה משלושים שנה. כמו כן, כיהן כאב בית הדין של [[העדה החרדית הספרדית]] ב[[ירושלים]].
בשנת [[ה'תשי"א]] (1950) עלה ל[[ישראל]] והתיישב ב[[ירושלים]], זאת לאחר ביקור בן חודש בארץ אצל רבו [[הרב צדקה חוצין (השני)]]. לאחר עלייתו קבע את מקום לימודו ותפילתו בבית הכנסת "שמש צדקה" שייסד הרב צדקה חוצין, וכיהן שם כשליח ציבור וכ[[ראש ישיבה]] למעלה משלושים שנה. כמו כן, כיהן כ[[אב בית הדין]] של [[העדה החרדית הספרדית]] ב[[ירושלים]].


נודע כמתנגד חריף לציונות ואף אסר על השתתפות בבחירות ל[[כנסת ישראל]] וקרא להשתתף בהפגנות של נטורי קרתא.
נודע כמתנגד חריף לציונות ואף אסר על השתתפות ב[[בחירות]] ל[[כנסת ישראל]] וקרא להשתתף בהפגנות של [[נטורי קרתא]].


נפטר ב[[י"ג בסיוון]] [[ה'תשמ"ג]] (25 במאי 1983) והוא כבן 83. ספד לו הרב [[בן ציון אבא שאול]]. נקבר ב[[חלקת הבבלים]] ב[[הר הזיתים]]. על שמו רחובות בערים [[ירושלים]] ו[[ביתר עילית]].
נפטר ב[[י"ג בסיוון]] [[ה'תשמ"ג]] (25 במאי 1983) והוא כבן 83. ספד לו הרב [[בן ציון אבא שאול]]. נקבר ב[[חלקת הבבלים]] ב[[הר הזיתים]]. על שמו רחובות בערים [[ירושלים]] ו[[ביתר עילית]].

גרסה מ־00:29, 25 בדצמבר 2018

מתוך הויקיפדיה העברית: ר' יעקב מוצפי (ה'תר"ס - י"ג בסיוון ה'תשמ"ג; 1899 - 25 במאי 1983) היה מקובל ואב בית הדין של העדה החרדית הספרדית בירושלים.

נולד לר' עזרא ולרעייתו מזל טוב בבגדאד, עיראק, בשנת 1899 (ה'תר"ס). את רוב חינוכו קיבל מידי סבו ר' משה מוצפי, ובהמשך החל ללמוד בתלמוד תורה "מדרש תלמוד תורה" לצד ר' סלמאן מוצפי, שם למד גם מפי ר' מנשה שרהבני-שראבני. בבגרותו עבר ללמוד בישיבת "מדרש בית זלכה", שם למד תורה מפיהם של המקובל ר' אפרים הכהן, ר' שמעון אגסי והרב צדקה חוצין (השני).

לאחר שהרב ששון דנגור, חותנו של הרב מוצפי, הקים את ישיבת "דורשי תורה", החל הרב יעקב ללמוד שם לצד הרב סלמן חוגי עבודי.

בשנת ה'ת"ש (1940), בזמן מלחמת העולם השנייה, כאשר החלו פרעות הפרהוד ביהודי עיראק פתח את שערי מדרש בית זילכה כדי לאכסן בו את היהודים הרבים שגורשו מבתיהם. הוא אף גייס למענם תרומות מעשירי הקהילה.

בשנת ה'תשי"א (1950) עלה לישראל והתיישב בירושלים, זאת לאחר ביקור בן חודש בארץ אצל רבו הרב צדקה חוצין (השני). לאחר עלייתו קבע את מקום לימודו ותפילתו בבית הכנסת "שמש צדקה" שייסד הרב צדקה חוצין, וכיהן שם כשליח ציבור וכראש ישיבה למעלה משלושים שנה. כמו כן, כיהן כאב בית הדין של העדה החרדית הספרדית בירושלים.

נודע כמתנגד חריף לציונות ואף אסר על השתתפות בבחירות לכנסת ישראל וקרא להשתתף בהפגנות של נטורי קרתא.

נפטר בי"ג בסיוון ה'תשמ"ג (25 במאי 1983) והוא כבן 83. ספד לו הרב בן ציון אבא שאול. נקבר בחלקת הבבלים בהר הזיתים. על שמו רחובות בערים ירושלים וביתר עילית.