• חוץ לארץ

יציאה לחו"ל לטיול

הרב פרופ' נריה גוטל

ו שבט תשע"ח
שאלה
כשלמדתי בישיבה קיבלתי על עצמי שלא לצאת מהארץ לטובת טיול. אשתי מכבדת את ההחלטה שלי אבל היא מאוד מבואסת מזה וממש רוצה לצאת לטייל. השאלה היא האם מותר לצאת, וכן אם מותר, מה מעלה גדולה יותר - לא לצאת מהארץ או לשמח את אשתי?
תשובה
א. רבים הפוסקים שהתירו יציאה לחו"ל בנסיבות מסוימות - בעוד שכל הפוסקים מחייבים את האדם לכבד ולהוקיר וכו' ולשמח את אשתו. ב. יש להניח ש"קבלתך" על עצמך בשנות הישיבה שלא לצאת לחו"ל, נעשתה לפני שהכרת את אשתך ונישאת לה. סביר להניח שאילו היית מכיר באותה שעה את רעייתך ואת רגישותה לעניין זה, לא היית "מקבל" זאת על עצמך. ג. בשל כל האמור, ואם הנסיבות הן כאלה שאתה מתאר, שאשתך "מבואסת מזה וממש רוצה לצאת לטייל", נראה לי שנכון לערוך התרת נדרים ולצאת לחו"ל. כמובן - במידה, כמובן - למקום הולם וכו'. ד. כל הנ"ל - אם אתה ישראל; אם אתה כהן - יש לקיים דיון נוסף, שאין כאן מקומו.