• חתונה ושבע ברכות

שבע ברכות

הרב בנימין במברגר

י"א תשרי תשע"ט
שאלה
הרב שלום, בעזרת ה’ אני ובן זוגי נתחתן ביום שני האם בשבת ממשיכים עם השבע ברכות (ואם כן באיזו ארוחה ראשונה או שלישית?) והאם בארוחה השלישית נחוץ שתהיה משפחת החתן? בתודה מראש.
תשובה
שבע ברכות מברכים בכל סעודה שאוכלים עשרה גברים עם החתן והכלה ויש בסעודה אנשים שלא היו בסעודה אחרת (חוץ משבת) במשך שבעה ימים. אם כן, עד יום ראשון לפני הלילה עדיין אפשר לעשות סעודת שבע ברכות. בשבת עושים בכל סעודה. בסעודה שלישית יש מנהגים שונים לגביי שתיית כוס היין. אין חובה כלל שמשפחת החתן או הכלה תהיה אלא רק החתן והכלה. לכן, אם לא מסתדר שהם יהיו, אפשר עדיין לעשות סעודה עם שבע ברכות. אם אין עשרה גברים הרי שלא מברכים שבע ברכות ואין חובה לעשות סעודה עם עשרה גברים. והעיקר שיהיה במזל טוב והרבה שמחה ואושר.