מצאתי תיק מלא בכסף

כולל דיינות בית אל

י"ג אדר ב' תשע"ט
שאלה
אדם שהולך ביער ומוצא תיק מלא כסף בצורה מסודרת, מה עליו לעשות - לקחת את זה או להשאיר את זה שם?
תשובה
שלום רב, המוצא אבידה במקום המשתמר קצת, ונראה שהונחה שם במתכוון ונשכחה, אם יש בה סימן חייב ליטול ולהכריז. ואם אין בה סימן, יניחנה במקומה ולא יגע בה, שמא יבואו הבעלים לחפש וימצאו אותה, וכשלוקח אותה גורם להם הפסד. בתיק פעמים רבות יש סימן, בפרט אם יש טלפון או כתובת, וכמו כן חפצים הנמצאים בו או כמות שטרות גם נחשבים סימן. לכן יש לקחת את התיק להכריז עליו ולהשיבו. מקורות: ב"מ כה,ב, שו"ע חו"מ רס, ט-י ונתיבות שם. וע' השבת אבידה כהלכה פרק א