• שאלות ציבוריות

איך להסתכל על התקופה?

הרב אליקים לבנון

י"א אייר תשע"ט
שאלה
שלום הרב רציתי לשאול מה בעצם שונה התקופה של היום מתקופת ההתיוונות? בעצם הכל זה אותו תהליך מתבצע כמו אז, כל התהליכים אחד לאחד! האם ההיסטוריה בעצם חוזרת על עצמה? נטישת הדת, כמות החטאים, כפירות וכדומה. איך בעצם איננו תוקפים את התהליך הזה במדינה? האם בעצם המדינה היא חטא שאנחנו הולכים בחוקות הגוים "הדמוקרטיה" העכשיוות או שאנחנו בתקופה קשה של אי ודאות? הרי כולם עדים לנעשה אך איננו פועלים נגד זה? תודה!
תשובה
שלום. אני תמה, כיצד אפשר לראות הקבלה בין תקופת ההתיוונות, לתקופתנו. מדינת ישראל תומכת במאות מליוני שקלים בעולם הישיבות. המדינה מממנת כשרות בצה"ל, דבר הדורש תקציב אדיר להפרדה בין בשר לחלב, בהכשרות לפסח. ועוד ועוד. ברור שלא הכל נעשה לשביעות רצוננו, ויש עוד כברת דרך ארוכה לתיקון. אם נתבדל ונעזוב, הכל ייפול. אם נרגיש חלק, נתמוך ונדחף, נוכל לקדם ולהביא לשיפורים בכל התחומים. גאולתם של ישראל, קימעא קימעא. משמע, שלב אחרי שלב. נאמין בהנהגתו של הקב"ה, ונזכה להיות שליחים טובים לקרב ביאת משיח צדקנו, בגאולה השלימה!