עמידה בקידוש בערב שבת

הרב חגי לרר

כ"ט אייר תש"פ
שאלה
למה אנחנו עומדים בקידוש בערב שבת? יש הבדל בין שבת בבוקר ושבת בערב? ואם מנהג זה משתנה בין עדה לעדה או שהוא פשוט מנהג?
תשובה
שלום וברכה המנהג הרווח לעמוד בקידוש בליל שבת, מפני שיש בו עדות על בריאת העולם, והעדים צריכים לעמוד בשעת עדותם. וכך נוהגים הספרדים ואשכנזים חסידים (נוסח ספרד) ומנהג שאר האשכנזים לשבת בקידוש, כדי שהקידוש יאמר ממש במקום הסעודה, ודרך הסעודה בישיבה. ויש שנוהגים לעמוד כשאומרים פסוקי 'ויכולו' ואח"כ מתיישבים. בקידוש של הבוקר המנהג המקובל לשבת.ויש נוהגים גם אז לעמוד וכל אחד יעשה כמנהג משפחתו. כל טוב ברכה והצלחה.