מגילת רות בשבועות

הרב נועם דביר מייזלס

ה סיון תש"פ
שאלה
האם כיון שאנו קוראים בתיקון ליל שבועות בבית כנסת מגילת רות, אין צורך לקוראה בציבור? כמה אנשים מבני הקהילה אמרו שאין צורך לקוראה ויש בכך טירחא דציבורא ונוצר ויכוח לא נעים. אנו קהילה שיש בה ספרדים ואשכנזים. האם יש לרב פיתרון?
תשובה
שלום וברכה. מנהג בני ספרד לקרוא מגילת רות בסדר התיקון של ליל שבועות בלבד. בני אשכנז נוהגים לקוראה בציבור (נתיבי עם סי' ת"צ ס"ט). בקהילה שיש בה אשכנזים וספרדים, ואומרים יחד את התיקון בליל שבועות, ונוצר ויכוח אם לומר. ניתן להציע לרב הקהילה שיקראו את המגילה לפני תפילת ותיקין, ובכך גם בני אשכנז שנוהגים לקוראה בציבור יצאו ידי חובה. והאמת והשלום אהבו. בברכת חג מתן תורה מאיר ושמח,