האם אפשר לתבוע מורה שלא התחסן?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב אדר תשפ"א
שאלה
כיתה הודבקה ע"י מורה שלא התחסן וכל הילדים נכנסו לבידוד לשבועיים כולל פורים. הם ממורמרים מאוד. האם יש מקום לתבוע את המורה לדין ולדרוש פיצוי?
תשובה
כן. למורה יש דין 'רודף' (אומנם הוא לא חייב מיתה חלילה) ויש לדרוש ממנו פיצוי מדין שבת וצער ואולי עוד. שבת הוא אחד מתשלומי חובל ולכן מי שהכניס אדם למקום סגור חייב לפצותו על כך. בדרך כלל התשלום הוא על הפסד ימי עבודה, אך גם הפסדי ימי לימודים, ניתוק חברתי ומשפחתי ובפרט משמחת פורים, אלו הפסדים קשים וביה"ד יצטרך לשום אותם. אותו מורה לא יכול להתגונן בטענה שלא עשה מעשה ולא התכוון. הוא פשע שלא התחסן במועד (למורים ניתנה עדיפות בתור לחיסונים) הוא ידע שזו מגפה מדבקת, ובעצם כניסתו לכיתה עשה מעשה חמור. אני קורא בזאת להורים לא לשתוק! זכות בריאותם של ילדינו עדיפה מ'זכות הפרט' של מורים להדביק את ילדינו ולסכן את חייהם חלילה! לתבוע לדין מורים שהדביקו ולמנוע ממורים כאלו להיכנס לבתי הספר, מבלי לפצותם על כך.