• כל השאלות

סוכה מתחת לפרגולה מבטון

הרב מיכאל יומטוביאן

ט"ו תשרי תשפ"ב
שאלה
בחצר הבית שלי יש מעין פרגולה מבטון, הגג שלה בנוי מרצועות של בטון מקצה לקצה, כל פס בטון ברוחב 10 סנטימטרים ובינהם רוחב 60 סנטימטרים. אני רוצה לבנות את הסוכה מתחת לקורות בטון הללו, ולסכך מתחתיהם בסכך כשר. האם הסוכה תהיה כשרה?
תשובה
הסוכה תהיה כשרה. אמנם הבטון נמצא מעל הסכך והוא פסול לסיכוך, אך נפסק בשוע (תרלב סעיף א) שסכך פסול ברוחב פחות מ4 טפחים, מותר לישן תחתיו, והמשנה ברורה כתב להחמיר לכתחילה שיהיה פחות משלושה טפחים. ובנידון השאלה, רצועות הבטון ברוחב 10 סנטימטרים בלבד, כלומר פחות משני טפחים, לכן הסוכה כשרה ומותר לישון ולאכול בסוכה גם במקומות שמתחת לקורות הבטון.