• כל השאלות

"ראש דשא" בגן ילדים בשנת שמיטה

הרב מיכאל יומטוביאן

כ"ב שבט תשפ"ב
שאלה
האם מותר לגננת בשנת השמיטה לעשות עם הילדים פעילות של "ראש דשא". הפעילות היא: ממלאים גרב בחול עם זרעים של דשא, מקשטים את הגרב, והדשא שצומח הופך להיות כמו שיער של הראש. האם מותר לעשות פעילות זו בשנת השמיטה?
תשובה
"ראש דשא" הוא בעצם עציץ, ודינו כמו עציץ בשמיטה. בשנת השמיטה מותר לגדל צמחים בעציץ בשני תנאים א: העציץ מנותק מהקרקע, ולא מונח עליה ישירות (אם העציץ נקוב בתחתיתו, יש מסתפקים בעובדה שהריצפה מרוצפת ויש מצריכים חציצה נוספת כגון הנחת צלחת פלסטיק מתחת לעציץ). ב: העציץ נמצא בתוך בית או מבנה מקורה. בתנאים אלו מותר לעשות פעילות זאת בתוך הגן. וכשלוקחים את ה"ראש דשא" הביתה, צריך להדריך את הילדים וההורים להניח אותו בתוך הבית ולא בחצר שאינה מקורה.