• כל השאלות

נתינת טבעת אירוסין בבקשת נישואין

הרב יצחק בן יוסף

י"ד אב תשפ"ב
שאלה
לרב שלום, לאחרונה קיים מנהג בהצעת נישואין לתת טבעת אירוסין ולבקש את הכלה להינשא. תוך הפקת אירוע. מה דעת הרב?
תשובה
שלום וברכה, לכאורה אם מגיעים בסוף לחתונה אז צריך לשמוח בכך, ולראות תופעה זו בעין יפה. אך חוששני שיש כאן השפעות הוליוודיות על חיי הנישואין, הפקת אירוע וגיוס החברים לכך במקום לעסוק במהות. ובעיקר - נתינת טבעת בין חתן לכלה נוגד את המסורת היהודית ויכול אף ליצור בעיות הלכתיות, שנתינת המתנות לכלה היא על ידי האמא של הכלה. (וכן להיפך). דבר נוסף סיפר לי אב של כלה, הכרזת מאורסים עוד טרם מפגש בין ההורים, גם במקרה שההורים מכירים אחד את השני, עוד טרם נפגשו, יש בכך טעם לפגם. לבוא בברית הנישואין זוהי מצווה גדולה ושמחה גדולה! חשוב שהתהליכים לכך יהיו בצורה בריאה ונכונה. ירבו שמחות