• שאלות כלליות

נעלים בצבע לבן לגבר

הרב דוד חי הכהן

כ"ו מרחשון תשפ"ג
שאלה
האם מותר נעלי ספורט בצבע לבן לגבר? האם זה נשי? שמעתי למשל שלאשה אסור לבן מה הסיבה? לבן זה צבע יפה... וכך החרדים לובשים שחור לבן וכו'... אשמח לדעת אם לגבר מותר ואם אסור מה המקור או הסיבה תודה
תשובה
איi איסור בבגדים צבעוניים לשום צבע. יש המלצה לאנשים ללבוש בגדים כהים (כמו שחור) כי זה נותן אוירה של רצינות וכובד ראש ומציל מקלות דעת. אבל אין איסור בצבעים אחרים. יש המלצה בשבת או בחג ללבוש לבן כי זה חגיגי ומלכותי, ויש בזה כבוד לשבת. אבל לא ליום חול רגיל שאין חובה לכבדו כמו שבת ויו"ט. יש איסור לאישה ללבוש בגדים בצבעים צעקניים כמו אדום כהה וכדומה של עניינם למשוך תשומת לב ומבט של אנשים וזה גורם לפריצות. אבל בגדים צנועים בעלי צבעים עדינים אין הגבלה.