• טבילת כלים

האם צריך להטביל צנצנות איחסון?

הרב בנימין במברגר

ט סיון תשפ"ג
שאלה
האם יש צורך להטביל צנצנות לאחסון תבלינים? האם יש צורך להוביל את המכסים? הזמנתי צנצנות עם מדבקה על מכסה מתכת . הצנצנת מזכוכית. כמו כן האם יש צורך להטביל צנצנות אחסון אוכל יבש במזווה - כמו לאיחסון סוכר מלח פתיתים וכד
תשובה
יש להטביל כלים ששמים בהם אוכל המוכן לאכילה. אבל יש לחלק על פי השימוש בהם לעניין הברכה. אם שמים בהם אוכל בתוך שקית (כמו שקיות תה וכד') או שמשתמשים בהם רק לאחסון ולא מוציאים מהם אוכל ישר לאכילה, אין לברך. ואם לפעמים מביאים אותם לשולחן או שלוקחים מהם אוכל לשימוש ישיר יש לברך. לפי זה, כלי קטן של סוכר או כלי ששמים בו דגני בוקר וכד' יש להטביל בברכה, כי האוכל שבפנים מוכן לאכילה ישירה ומביאים אותו לשולחן. כלי ששמים בו קמח או קקאו אין צורך להטביל, כי צריך עדיין להכשיר ולהכין אותו לאכילה. וכן על זה הדרך. לתרומה להחזקת התורה באתר ישיבה ליחצו כאן >>