• שומר ושואל

ביטול שכירת דירה

הרב מרדכי גרוס

כ"ג אב תשע"ד
שאלה
שכרתי דירה לנופש ל12 יום ונתתי דמי קדימה, כעת אני לא רוצה את הדירה הזו, כי מצאתי משהו יותר טוב ויותר נח בשבילי. א. האם אני יכול לבטל את ההשכרה? ב. האם חייבים להחזיר דמי שכירות?
תשובה
שלום וברכה, אם משכיר דירת הנופש מסכים לבטל העסקה ולהחזיר את דמי הקדימה אין בכך כל פגם, אם בעת סגירת השכירות התניתם במפורש כללים אודות אפשרויות ביטול העסקה, יש לנהוג לפי הסיכום. אם לא הייתה התייחסות לאפשרויות ביטול, יש לנהוג על פי המקובל, בדרך כלל אנשים נוהגים לפי החוק, שמאפשר ביטול תוך 14 יום מעת סגירת העסקה, ובלבד שמועד הביטול אינו סמוך מידי לתחילת השכירות, (איני בקי בפרטי החוק, צריך לבדוק מהו משך הזמן) ובהתאם לכך המשכיר צריך אף להחזיק את דמי הקדימה שהוא גבה. בברכה, הרב מרדכי גרוס.